Volledig scherm
© SK-Media

Wéér bosbrand in Land van Cuijk: grote brand bij Sambeek

SAMBEEK - Opnieuw is er zaterdag een bosbrand ontstaan in het Land van Cuijk. In het bos langs snelweg A73 rondom de hondensportvereniging bij de Sambeeksedijk in Sambeek is een grote brand in het bos ontstaan. Het vuur spreidt zich uit over een gebied van een paar hectare.

Diverse brandweerkorpsen uit de regio bestrijden het vuur in het gebied Schraalzand. Zij verwachten nog uren bezig te zijn met bluswerkzaamheden. Door het korps uit de plaats Zeeland wordt een groot watertransport aangelegd. Ook is er een ambulance opgeroepen. Bij de brand is veel rookontwikkeling ontstaan. Hoe groot de schade is, is vooralsnog niet bekend. De weg is afgezet. 

Verhoogd risico

Het is de derde brand die deze zaterdag ontstaan is in het gebied. Eerder ontstond er zaterdagmiddag al een brand op de Vennenweg in Maashees. Niet veel later moesten korpsen van Oeffelt en Haps uitrukken voor een bermbrand aan de Hertraksestraat in Sint Agatha. Vrijdagmiddag nog ging een stuk van het Brestbos in Boxmeer in vlammen op. 

Vanwege de droogte geldt het Land van Cuijk als een gebied met een verhoogd risico op bos- en bermbranden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland