Het azc in Overloon. Minderjarige alleenstaande asielzoekers uit veilige landen weren kan niet, hoe groot de ervaren overlast in Overloon ook is.
Volledig scherm
PREMIUM
Het azc in Overloon. Minderjarige alleenstaande asielzoekers uit veilige landen weren kan niet, hoe groot de ervaren overlast in Overloon ook is. © Ed van Alem

Weren van groep jongeren uit AZC Overloon kan helemaal niet

OVERLOON -  Burgemeester Karel van Soest kan wel bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers eisen dat minderjarige alleenstaande asielzoekers geweerd moeten worden uit het asielzoekerscentrum in Overloon, maar dat kan helemaal niet, laat een woordvoerder van het COA weten. Van Soest wil de jongeren weg hebben omdat ze onevenredig veel overlast in de dorpen Overloon en Stevensbeek veroorzaken. Inwoners hebben al langere tijd last van onder meer diefstallen en bedreigingen. 

5 reacties

 • Frans van Raaij

  1 week geleden
  Denkt het COA boven de wet te staan? Gewoon die jongeren beter en meer verdelen over het land. Dus ook in West Nederland!
 • cris Melser

  1 week geleden
  Wat het COA echt moet doen is alleen echte Asielzoekers opvangen en niet de zogenaamde Migranten of ook wel economische Migraten genoemd want echte Migranten komen met hun eigen geld naar een nieuw land en bouwen ook van hun eigen geld in het nieuwe land hun toekomst op nog maal echte vluchtelingen moet je helpen en onderdak geven maar het COA verdiend veel geld aan deze mensen dus zullen zij altijd recht praten wat krom want voor elke persoon betaald de overheid flink geld aan het COA.
 • Willem van de Rijdt

  2 weken geleden
  Het COA is inderdaad aan zet en zal de echte oplossing moeten bieden. De spierballentaal van de burgemeester kennen we wel maar biedt geen oplossing. Beter is het dan te zwijgen.
 • Mari van Delft

  2 weken geleden
  Is toch niet zo moeilijk. Contract niet verlengen, geen opvang meer in Overloon probleem opgelost. Misschien gaat het COA dan eindelijk eens inzien dat ze actie moeten ondernemen want geloof maar dat vele burgemeesters dit ook gaan doen want de situatie is niet houdbaar meer. COA moet direct actie ondernemen als die kansloze een plek opeisen die voor mensen bedoeld is die echt hulp nodig hebben. Veel te veel bureaucratie bij dat COA en bezorgd zijn voor hun eigen baantje dat goed betaald wordt.
 • Charles Wit

  2 weken geleden
  Als het COA dan eens begint met deze figuren direct te vertellen dat ze geen kans maken en linea recta terug sturen, of hun land van herkomst mee wil werken of niet. Want het zijn allemaal figuren uit landen waar niks aan de hand is en die hier gewoon als gelukszoekers komen, en het draagvlak voor echte asielzoekers daarmee ondermijnen. Snappen ze bij het COA en de regering niet dat ze zichzelf in de voet schieten?
 1. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
  Play

  Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop

 2. Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebiuskerk in
  Play

  Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebius­kerk in

Maasland