Volledig scherm
PREMIUM
De burgemeesters Wim Hillenaar, Marleen Sijbers en Karel van Soest (vlnr) van Cuijk, Sint Anthonis en Boxmeer gaan samen de fusie voorbereiden. © Ed van Alem

Werk aan de winkel richting nieuwe gemeente voor Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis

BOXMEER/ CUIJK/ SINT ANTHONIS - Een gemeente van 65.000 inwoners met één burgemeester en maximaal zeven voltijds, of acht fulltime en parttime, wethouders en 33 gemeenteraadsleden. Dat ontstaat wanneer de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis per 1 januari 2022 één grote gemeente vormen. Nu tellen de drie gemeenten totaal nog drie burgemeesters, drie gemeentehuizen, tien wethouders en 55 gemeenteraadsleden.

Het is de bedoeling dat er in het najaar van 2019 een ontwerp ligt. ,,Een onomkeerbaar moment”, aldus Hillenaar. De Cuijkse burgemeester wordt zelf voorzitter van de stuurgroep die het proces naar de fusie gaat uitzetten. Zijn Boxmeerse collega Karel van Soest gaat de overleggen met de bonden en het personeel voeren, terwijl burgemeester Marleen Sijbers van Sit Anthonis zich gaat buigen over de visie en de naamgeving van de nieuwe gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland