In 2014 kwamen de eerste asielzoekers aan op het azc in Overloon.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2014 kwamen de eerste asielzoekers aan op het azc in Overloon. © Archieffoto Ed van Alem

Wisselende reacties op komst meer asielzoekers in Overloon: ‘We staan met onze rug tegen de muur’

OVERLOON - Op het nieuws dat er 300 extra asielzoekers naar het azc in Overloon komen wordt wisselend gereageerd. Van ‘geen bezwaar’ tot ‘balen’. Maar ook een verontruste inwoner die vindt dat het dorp in actie moet komen.

5 reacties

 • Ludo

  6 maanden geleden
  Er komt een burgerwacht in Overloon.
 • NIET

  6 maanden geleden
  Die open grenzen in Europa dat word  iedere dag een nagel aan onze doodskist, zie vandaag weer het nieuws in Frankrijk, allemaal dweilen met de kraan ver open, en wij mogen  alleen lijdzaam toe kijken, of we worden als racist weggezet, dus ik begrijp de mensen in Overloon en omgeving wel .   
 • Ook

  6 maanden geleden
  Waarom kun je geen bezwaar hebben tegen de komst van steeds maar weer nieuwe asielzoekers?Waarom mag van deze bemiddelde mensen - want ze hebben allemaal geld gehad om een mensensmokkelaar te kunnen betalen - niet ook zo langzamerhand eens verwacht worden dat ze inzien dat ze niet maar steeds allemaal hierheen kunnen komen en zo ook tegelijkertijd zelf niets doen aan de redenen voor hun eigen vertrek?Als al deze mensen zich politiek actief zouden opstellen in hun land van herkomst, betwijfel ik of die problemen waarvoor ze vertrekken dan nog zouden bestaan.
 • Willem

  6 maanden geleden
  Represailles? Van wie #Pam? Ik ga er van uit de de meeste inwoners van Overloon de echte asielzoekers een warm hart toedragen. Het is triest dat dit door gelukszoekers onder druk wordt gezet.
 • Pam

  6 maanden geleden
  Het verbaast mij ten zeerste dat er geen reacties uit Overloon zelf komen, dit gezien wat er regelmatig gebeurt en met name de laatste keer met de mishandeling van de man die het kennelijk wél aan ging met dat 'soort' wat het verziekt voor de grote groep die zich gewoon netjes gedragen. Zou hier de angst/bang oid de kern zijn dat er niet wordt gereageerd en zij hun mond niet roeren ivm mogelijke represailles.................
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Maasland