Volledig scherm
Historicus Peer Meurkens in Boxmeer met een afbeelding van het schilderij De Slaapkamer van Van Gogh. © Ed van Alem

Zoektocht naar bed van Van Gogh bij Nieuwscafé

BOXMEER - Hoe zit het met het bed van schilder Vincent van Gogh? Schrijver Peer Meurkens uit Boxmeer, nauw betrokken bij de zoektocht naar het bed dat misschien in zijn dorp terecht is gekomen, vertelt er vrijdag over tijdens het maandelijkse Gelderlander Nieuwscafé in De Weijer. Meurkens weet veel over de geschiedenis van Boxmeer en omgeving.

Hij schreef het boekje Kasteelheren aan de Maas.

Harry Koolen
Ook te gast is Harry Koolen. Hij is nu directeur van scholengemeenschap Metameer, maar neemt in december afscheid. Hij kan vertellen waarom Metameer nog geen bovenbouwklassen havo en vwo in Boxmeer heeft. Leerlingen moeten daarvoor naar Stevensbeek. De Gelderlander-verslaggever Herman Wissink praat ook met Koolen over de hoogte- en dieptepunten van zijn loopbaan in het onderwijs.

Gitaarfestival
De muziek wordt verzorgd door Bart-Jan Baartmans. Niet dat hij vrijdag zelf speelt. Hij zorgt ervoor dat er een aansprekend bandje muziek maakt. Baartmans vertelt over het gitaarfestival dat op 17 december in Boxmeer wordt gehouden.

Talent
De gastcolumn is van Antoinette Verstegen. In het dagelijks leven is ze hoofd communicatie van de gemeente Boxmeer. The Young Talent Group maakt vrijdag tijdens het Nieuwscafé van de gelegenheid gebruik om jong talent te werven.

Het Gelderlander Nieuwscafé is vrijdag om 17.00 uur in De Weijer in Boxmeer. De toegang is gratis.

Maasland