Volledig scherm
Aan de zomerschool in 2016 in Boxmeer deden dertien leerlingen mee. Iedereen ‘slaagde’ toen. © Ed van Alem

Zomerschool helpt 76 leerlingen naar het volgend schooljaar

BOXMEER - 76 van de 85 leerlingen hebben de voorbije twee weken op de zomerschool een jaar zittenblijven weten te voorkomen.

Het Boxmeerse studiebegeleidingsbedrijf VKPS tekende ook dit jaar voor de organisatie van de zomerschool op vier locaties in Oost-Brabant: Boxmeer, Deurne, Oss en Helmond. 

Het ‘slagingspercentage’ van ruim 89 procent ligt enkele procenten boven het landelijk gemiddelde van 85. 

Elzendaal en Merlet

In Boxmeer waren dit jaar voor alweer de vijfde editie maar twee leerlingen aangemeld, een van het Elzendaalcollege en een van het Merletcollege.
Beide leerlingen haalden een voldoende voor de eindtoets, voor de vakken waarvoor ze naar de zomerschool moesten. Na de zomervakantie beginnen zij alsnog aan het volgende leerjaar.
Vorig jaar deden er in Boxmeer nog tien scholieren mee, van wie er negen zo zittenblijven wisten te voorkomen.

Eigenaar Jacqueline van Kuijk van VKPS heeft geen verklaring voor het relatief weinig aantal deelnemers dit jaar. De voorgaande jaren lag het aantal deelnemers van de drie scholen in het Land van Cuijk en Gennep gemiddeld op elf. 

Metameer

Dat Metameer dit jaar niemand had aangemeld, betekent volgens Van Kuijk niet dat de middelbare school met vestigingen in Stevensbeek en Boxmeer geen heil meer ziet in de zomerschool.

Deelnemende scholen dragen leerlingen, vaak van 4 havo en 4 vwo, voor de zomerschool voor. Dit zijn jongens en meiden die na extra lessen onder persoonlijke begeleiding een goede kans maken de eindtoets voor maximaal twee vakken succesvol af te ronden.

500 miljoen

Een jaar extra onderwijs door zittenblijven, kost de overheid elk jaar ongeveer 500 miljoen euro, heeft het Centraal Planbureau berekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland