Straks glimmende zonnen[panelen in plaats van groen gras.
Volledig scherm
PREMIUM
Straks glimmende zonnen[panelen in plaats van groen gras. © Ed van Alem

Zonnepark van zeventig voetbalvelden groot komt langs A73: ‘Je kunt er schapen onder laten lopen’

OOVERLOON/VIERLINGSBEEK - Aan beide kanten van de snelweg A73 tussen Vierlingsbeek en Overloon komt een groot zonnepark van in totaal wel zeventig voetbalvelden groot. Het park levert vanaf 2023 stroom.

12 reacties

 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  dat zijn 70 voetbalvelden teveel. die dingen zijn in dit land niet nodig nu blijkt naar recentere nieuws, dat er in de Noordzee molens worden gebouwd die de totale vraag naar electriciteit in land dekt.
 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  @T. Janssen mijn reactie heeft dezelfde strekking als die van u alleen de mijne wordt niet geplaatst. je mag zeker niet tegen die lieden ageren en vrije meningsuiting is er dus niet bij.
 • T. Janssen

  5 maanden geleden
  Stop de industrialisering van het platteland onder het mom van groene energie! Er zijn genoeg blokkendozen gebouwd die we beter eerst vol kunnen leggen en wellicht die domme grindgaten. Ja, ik weet dat niet elk dak geschikt is met met een kleine aanpassing kan het makkelijk.
 • Erwin Damhuis

  5 maanden geleden
  En met welke stroom gaan we straks in de winter die miljoenen electrische auto's opladen? Als de zon niet schijnt? De zonneparken zijn leuk voor alle airco's die iedereen massaal aan het installeren is. Er is zon het is warm en dus gaat de airco aan. Maar straks als de warmtepompen aan gaan a 100kw per warmtepomp per dag dan schijnt de zon niet (of nauwelijks). De accu van de electrische auto heeft het in de winter ook zwaarder. Waar komt dan de stroom vandaan? Juist van de kolencentrale.
 • jeroen van zwieten-aerendonck

  5 maanden geleden
  Typisch gevalletje gemeente Boxmeer,denken natuurlijk er wat aan te verdienen,wordt nix en zal het ook niet worden,wat en zonde en nodeloze verspilling.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Maasland