Volledig scherm
Even geen vrachtwagens over de brug bij Sint Anna. De bevoorrading moet met rolcontainers gebeuren. © Ed van Alem

‘Zorgen om bewoners zorgcentrum Boxmeer door bever’

BOXMEER - Het CDA maakt zich ernstig zorgen over de bewoners van zorgcentrum Sint Anna op het terrein van de Zusters van Julie Postel in Boxmeer. Bevers hebben bij de brug grond weggegraven waardoor die niet meer door vrachtverkeer kan worden gebruikt. Bevoorrading is daardoor lastig. De vraag is zelfs opgeroepen of de brandweer er in nood wel kan komen.

Het CDA wil, naar aanleiding van een artikel in deze krant,  weten of burgemeester en wethouders op de hoogte zijn van de situatie en of ze al actie hebben ondernomen. Als dat niet het geval is, moet er alsnog ‘adequaat worden opgetreden’. 

Er moet wat het CDA betreft druk uitgeoefend worden op het rijk of de provincie om snel vergunningen voor het verdrijven van de bevers binnen te krijgen. 

Noodplan

De partij vraagt zich eveneens af of er vanwege de beperkte bereikbaarheid een noodplan is voor de brandweer en andere hulpdiensten, mochten die inderdaad niet bij het zorgcentrum kunnen komen. 

In de winter werden bij de brug bij Sint Anna verzakkingen geconstateerd. Er ontstond een flink gat dat werd gedicht. Pas later werd duidelijk dat bevers de boosdoeners waren. Er ligt wel een aanvraag voor een vergunning om het beschermde dier er weg te krijgen, maar die wordt maar niet afgegeven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland