VGZ zet de rem op het innovatieproject ‘Meer tijd voor de patiënt’ dat een groot succes is in Afferden.
Volledig scherm
VGZ zet de rem op het innovatieproject ‘Meer tijd voor de patiënt’ dat een groot succes is in Afferden. © ANP XTRA

Zorgverzekeraar zet rem op succesvol zorgproject in Afferden

AFFERDEN - Zorgverzekeraar VGZ zet de rem op een huisartsenproject in Afferden. Dat is zo succesvol dat het aantal doorverwijzingen naar een ziekenhuis in Boxmeer daalt. Volgens VGZ heeft die de doorverwezen patiënten juist nodig om het hoofd boven water te houden.

7 reacties

 • alice Hest

  11 maanden geleden
  Voor mij ook niet. En ook zeker geen Maasziekenhuis. Wat een mooi project in Afferden.
 • C.P. Buren

  1 jaar geleden
  Als een eerste lijns ziekenhuis sluit vermindert dat zeker de zorg. Maar is het niet mogelijk om de activiteiten te vervangen door meer (positieve) gezonde activiteiten, die zo ook een bijdrage leveren aan de financiën. Ik denk b.v. aan bewegen voor ouderen en ouders met jonge kinderen, of omgaan met eenzaamheid voor ouderen, EHBO cursus. Werken aan gezondheid (salutogenese) ter voorkoming van ziekte. Ben benieuwd naar andere ideeën. 
 • LegendaryCarlos

  1 jaar geleden
  Ik snap dat het tegenstrijdig voelt; een succesvoll experiment afremmen omdat het doel te goed gehaald wordt behaald. Maar als het eerste lijns ziekenhuis door te weinig patiënten (=te weinig geld) verdwijnt verslechterd de zorg, en dat moet ook voorkomen worden. Maar dat is ook terug te brengen op de geldverspilling genaamd marktwerking.
 • I.W.A.B.

  1 jaar geleden
  Regelrechte schande. We moeten er alles aan doen om zorgkosten te verminderen. En is er een goed idee .... wordt het gestopt. Hoeveel trucs volgen er nog om het MZH in de lucht te houden. Stekker eruit .... wordt nooit meer wat. 
 • flabus

  1 jaar geleden
  Voor mij dus geen VGZ!
 1. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

 2. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

Maasland