Volledig scherm
© Beeld Werkt

Aantal patiënten op Brabantse ic's neemt verder af, ook fors minder nieuwe opnames

In de afgelopen 24 uur zijn er zo'n vijftig coronapatiënten minder opgenomen in Brabantse ziekenhuizen dan een dag eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Ook het aantal mensen op de intensive cares is gedaald tot onder de 180, het laagste aantal sinds 1 april.

Het aantal sterfgevallen in de afgelopen 24 uur is wel weer fors, maar stukken minder dan gisteren, blijkt uit cijfers van het RIVM. Er zijn 147 nieuwe doden gemeld, ten opzichte van 234 een dag eerder. In heel Nederland zijn er ruim 300 mensen in het ziekenhuis opgenomen de afgelopen dag. Brabant telt in totaal nu 4799 gemelde coronapatiënten, een kwart van het totaal in Nederland.

Ontslagen patiënten

Het aantal coronapatiënten dat is ontslagen uit de Brabantse ziekenhuizen is positief. Gisteren mochten zo’n 145 mensen het ziekenhuis verlaten, veruit het hoogste aantal tot nu toe. Dat zijn er ook voor het eerst meer dan dat er diezelfde dag zijn opgenomen.

Landelijk gaat het momenteel ook de goede kant op met de verwachte druk op de ic, bleek vanmorgen. Voor 1 juni kan het aantal bezette plaatsen op de intensive care weer zijn gezakt onder de normale capaciteit, meldde RIVM-directeur Jaap van Dissel in de Tweede Kamer.

Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.
Volledig scherm
Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. © ANP