Volledig scherm
© Bert Jansen

Automobilist rijdt terras op in Veldhoven, vijf gewonden

updateVELDHOVEN - Een automobilist is vrijdagmiddag het terras van D'n Burgemister opgereden aan het Meiveld in Veldhoven. Vijf mensen zijn lichtgewond geraakt. Volgens de politie lijkt er geen opzet in het spel. De automobilist is aangehouden, zijn rijbewijs is ingenomen.  

Het gaat om een 62-jarige man die om 16.45 uur het terras opreed. Vijf mensen zijn lichtgewond geraakt en krijgen medische hulp. De politie noemt 'de impact van het ongeval groot' en zoekt naar getuigen. 

De politie noemt 'de impact van het ongeval groot' en zoekt naar getuigen. 

Ravage

De automobilist knalde eerst met volle vaart door een hek heen om op het plein te komen.Daarna reed hij over een fontein, waarna hij een bocht naar rechts maakte om daarna het terras te rammen. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een grote oranje bloembak. Het is een grote ravage op het plein, overal ligt glas.

Op het moment van het ongeluk zaten er zo'n 10 tot 12 mensen op het terras. De eigenaar spreekt van een 'wisselmoment'. Op dat tijdstip gaan de mensen die 's middags wat komen drinken net weg, en komen de mensen die wat willen eten net zitten. Het had dus nog veel erger kunnen uitpakken. ,,Een uur later hadden er zeker 50 man gezeten’’, aldus de eigenaar.

Doodstil

Sem Richie (19) was op dat moment aan het werk bij Jamin en zag alles voor haar ogen gebeuren. ,,Ik hoorde aan de linkerkant een grote knal en zag toen de auto het plein oprijden. Het was doodstil op het plein, pas na twee minuten begon iedereen te gillen.’’

Hoe het ongeluk precies is gebeurd, wordt onderzocht door de politie. Het is nog niet bekend hoe hard de man precies reed. Hij raakte zelf niet gewond. Het politiebureau zit om de hoek van de plaats waar het gebeurde, waardoor agenten binnen luttele ogenblikken ter plaatse waren.

Volledig scherm
Auto rijdt terras op in Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Auto rijdt terras op in Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Auto rijdt terras op in Veldhoven. © Bert Jansen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gezochte crimineel plaatst nóg eens vijf video's: ‘Ik ben onschuldig, maar mij vinden jullie niet’

  Gezochte crimineel plaatst nóg eens vijf video's: ‘Ik ben onschuldig, maar mij vinden jullie niet’

  De gezochte crimineel Shahin Gheiybe gaat door met het plaatsen van provocerende video's op Instagram, waarin hij aan zijn publiek probeert zijn onschuld te bewijzen. ,,Ik ben onterecht gestraft”, vertelt de 35-jarige Rosmalenaar, vanuit zijn verblijf in vermoedelijk Iran, over het neerschieten van twee Bosschenaren. Ook zegt hij dat de politie en media hem ‘proberen zwart te maken’.
 2. Meisje (17) gevonden na vermissing in Efteling: politie zocht urenlang in omgeving
  update

  Meisje (17) gevonden na vermissing in Efteling: politie zocht urenlang in omgeving

  KAATSHEUVEL - Bij de Efteling in Kaatsheuvel is woensdag een grote zoekactie op gang gezet voor een bezoekster die aan het begin van de middag vermist is geraakt. Dat bevestigen zowel het pretpark als de politie tegenover deze krant. De bezoekster, een meisje van 17, liep rond één uur naar de uitgang van het park en is daarna door niemand meer gezien. Rond 18.00 uur meldde de politie dat ze in goede gezondheid is gevonden.
 3. Vrees voor rellen bij beladen finale Nijmegen Devils in Tilburg, extra agenten ingezet
  PREMIUM

  Vrees voor rellen bij beladen finale Nijmegen Devils in Tilburg, extra agenten ingezet

  TILBURG/ NIJMEGEN - Gescheiden tribunes, een verplichte buscombi met persoonsregistratie en de beproefde organisatie van Tilburg Trappers moeten er woensdagavond voor zorgen dat de beladen ijshockeyfinale tussen Den Haag en Nijmegen zonder problemen verloopt. ,,Er ligt een goed veiligheidsplan en we leven ontspannen toe naar de finale”, aldus Rob van Rijswijk, directeur van de IJshockeybond Nederland.