Volledig scherm
© Bert Jansen

Automobilist rijdt terras op in Veldhoven, vijf gewonden

updateVELDHOVEN - Een automobilist is vrijdagmiddag het terras van D'n Burgemister opgereden aan het Meiveld in Veldhoven. Vijf mensen zijn lichtgewond geraakt. Volgens de politie lijkt er geen opzet in het spel. De automobilist is aangehouden, zijn rijbewijs is ingenomen.  

Het gaat om een 62-jarige man die om 16.45 uur het terras opreed. Vijf mensen zijn lichtgewond geraakt en krijgen medische hulp. De politie noemt 'de impact van het ongeval groot' en zoekt naar getuigen. 

De politie noemt 'de impact van het ongeval groot' en zoekt naar getuigen. 

Ravage

De automobilist knalde eerst met volle vaart door een hek heen om op het plein te komen.Daarna reed hij over een fontein, waarna hij een bocht naar rechts maakte om daarna het terras te rammen. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een grote oranje bloembak. Het is een grote ravage op het plein, overal ligt glas.

Op het moment van het ongeluk zaten er zo'n 10 tot 12 mensen op het terras. De eigenaar spreekt van een 'wisselmoment'. Op dat tijdstip gaan de mensen die 's middags wat komen drinken net weg, en komen de mensen die wat willen eten net zitten. Het had dus nog veel erger kunnen uitpakken. ,,Een uur later hadden er zeker 50 man gezeten’’, aldus de eigenaar.

Doodstil

Sem Richie (19) was op dat moment aan het werk bij Jamin en zag alles voor haar ogen gebeuren. ,,Ik hoorde aan de linkerkant een grote knal en zag toen de auto het plein oprijden. Het was doodstil op het plein, pas na twee minuten begon iedereen te gillen.’’

Hoe het ongeluk precies is gebeurd, wordt onderzocht door de politie. Het is nog niet bekend hoe hard de man precies reed. Hij raakte zelf niet gewond. Het politiebureau zit om de hoek van de plaats waar het gebeurde, waardoor agenten binnen luttele ogenblikken ter plaatse waren.

Volledig scherm
Auto rijdt terras op in Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Auto rijdt terras op in Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Auto rijdt terras op in Veldhoven. © Bert Jansen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.