Buurt rouwt om ‘in brand gestoken’ Bredanaar, politie zoekt drie daders

VIDEOBREDA -  Bewoners van de Sparrenweg in Breda noemen de gebeurtenissen van maandagavond een horrorfilm. ,,Onvoorstelbaar dat dit in onze straat gebeurt.” Bij de aanslag op het leven van Ger van Zundert (49), maandagavond in Breda, zouden drie daders betrokken zijn geweest. Daar gaat de politie vanuit. 

Maandagnacht overleed Van Zundert, die eerder zwaargewond raakte bij een brand in een garagebox. Onduidelijk is wat zich daar exact heeft afgespeeld. Mogelijk ligt een zakelijk geschil aan het incident ten grondslag. 

Buurtbewoners schetsen een gruwelijk tafereel waarbij het slachtoffer zou zijn vastgebonden, met benzine overgoten en in brand gestoken. Het is met name deze bruutheid die een schok heeft veroorzaakt in de buurt.

In de straat wordt dinsdagochtend een traan gelaten bij omwonenden die napraten over de gebeurtenissen. Volgens diverse buurtbewoners was het slachtoffer een man die voor iedereen klaar stond om te helpen. 

Oneerlijk

Volledig scherm
Bloemen voor man die omkwam bij brand in garagebox Sparrenweg Breda © BN DeStem

Op de Facebookpagina van de vrouw van Van Zundert stromen de condoleances na de dramatische gebeurtenissen binnen. ‘Een grote nachtmerrie! Geen woorden voor’, schrijft Corina. En Angela: ‘Echt echt verschrikkelijk, zo onwerkelijk zo oneerlijk !!! Waarom jij Ger (pinda)’.

De politie gaat uit van een gerichte actie en is op zoek naar één of meerdere daders. De recherche is een onderzoek gestart. Waarom de man slachtoffer werd van deze gerichte actie, is nog onbekend.

Volledig scherm
Bloemen voor man die omkwam bij brand in garagebox Sparrenweg Breda © BN DeStem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.