Volledig scherm
CDA-fractievoorzitter Ankie de Hoon. © privébezit

CDA legt bom onder Brabants landbouwbeleid: ‘Brabant mag niet op slot’

DEN BOSCH - De Brabantse CDA-fractie eist verschillende vergaande aanpassingen aan het landbouwbeleid van de provincie. De partij heeft de andere vier coalitiepartijen daarover eerder vandaag geïnformeerd, zo staat in een persbericht. Dat lijkt een bom onder de nog kersverse Brabantse coalitie. 

Boeren in Brabant moeten volgens de nu geldende coalitieafspraken voor 1 april een vergunning indienen om hun stal aan strengere milieu-eisen te laten voldoen. Die datum wil het CDA nu alsnog opschuiven. Gedwongen krimp van de veestapel is voor de partij ‘onbespreekbaar’.  Ook verzoekt het CDA het provinciebestuur om 'niet langer vast te houden aan strengere regels dan elders in het land’.

,,Brabant mag niet op slot. Dat is namelijk in niemands belang: niet in het belang van onze inwoners, familiebedrijven en uiteindelijk ook niet in het belang van onze Brabantse natuur. Brabant wordt niet de groene gordel van de Randstad, waar geen enkele ontwikkeling meer mogelijk is", laat CDA-fractievoorzitter Ankie de Hoon in het persbericht weten.