Volledig scherm
Dode bij zwaar ongeluk op A58 bij Gilze © Jeroen Stuve

Dode en drie gewonden bij ongeval op A58; bestuurder had gedronken

updateGILZE - Op de A58 bij Gilze is zondagochtend een auto met vier inzittenden over de kop gevlogen. Een 35-jarige vrouw uit de gemeente Halderberge is daarbij overleden. Drie andere inzittenden raakten gewond, meldt de politie.

De bestuurder van de auto was een 44-jarige man uit de gemeente Halderberg. Hij raakte lichtgewond. Uit een blaastest bleek dat hij met alcohol op achter het stuur zat. Een bloedproef moet uitwijzen hoeveel hij precies had gedronken.

De auto zou rond 05.45 uur in de slip zijn geraakt en tegen de vangrail beland. Vijf ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de locatie toe.

De andere twee inzittenden van de wagen waren een 23-jarige man uit Roosendaal en een 17-jarige jongen uit de gemeente Steenbergen. Die laatste raakte lichtgewond en kon na behandeling naar huis. De Roosendaler ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De politie kon na onderzoek naar het eenzijdige ongeval de weg rond 09.45 uur vrijgeven. De weg richting Breda was toen weer helemaal open. De eerder door Rijkswaterstaat ingestelde omleiding werd ingetrokken.