Fans van PSV én Willem II applaudisseren voor overleden student Daniël

In minuut twintig tijdens PSV - Willem II hebben supporters van beide teams een minuut lang geapplaudisseerd als eerbetoon aan Daniël van Bokhoven. De in Tilburg studerende Eindhovenaar overleed donderdag volledig onverwacht aan de gevolgen van de meningokokkenziekte.

Van Bokhoven wilde dolgraag sportjournalist worden én was fan van PSV. Op sociale media riepen zijn vrienden op in de twintigste minuut, de leeftijd van Daniël, op te staan en te applaudisseren tijdens PSV - Willem II. 

Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven in het stadion. Ook hing er achter een van de doelen een spandoek met de tekst 'Daniël, rust zacht'. Op het scherm in het stadion verscheen de tekst 'Goede reis Daniël, je vrienden'. 

Nieuw Woensel

Bij zijn amateurclub Nieuw Woensel werd een minuut stilte in acht genomen voor aanvang van ieder thuisduel. Van Bokhoven speelde er in het vierde elftal. 

Volledig scherm
Het spandoek voor Daniël van Bokhoven
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wanhoopsbrief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

    Wanhoops­brief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

    TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”