Volledig scherm
Geluksvogel Werner Spierings in het publiek van Miljoenenjacht © Postcodeloterij Miljoenenjacht

Geluksvogel Werner (53) hield Miljoenenjacht-klapper week lang voor kinderen geheim: ‘Ze werden helemaal gek’

GOIRLE - Wat is dat toch met Brabanders en Miljoenenjacht? Al weken achter elkaar gaan er vele mensen uit onze provincie met torenhoge bedragen aan de haal. De laatste gelukkige is de 53-jarige Werner Spierings uit Goirle. Hij won in de laatste seizoensaflevering een bedrag van 44.000 euro. Door eigenlijk niets te doen. ,,De telefoon staat hier roodgloeiend.”

Met een grote grijns veert Werner Spierings, al tientallen jaren lid van de Postcodeloterij, omhoog. De twee finalisten van Miljoenenjacht laten het bedrag van 44.000 euro links liggen en gaan proberen elkaar te elimineren in een beslissende rekenvraag.

Hierdoor gaat het bedrag naar iemand uit het publiek. Iemand uit Brabant. Iemand die luistert naar de naam Werner Spierings, een Goirlenaar in hart en nieren.

Zijn vrouw die naast hem zit barst in huilen uit. ,,We hadden dit natuurlijk totaal niet verwacht, echt geweldig!”, zegt Werner blij aan de telefoon. Hij heeft het goede nieuws een week lang voor zijn kinderen verborgen gehouden. Vorige week donderdag waren de opnames al. ,,Ik heb vanavond tijdens de uitzending pas de cheque laten zien. Ze wisten niet wat ze zagen. Helemaal gek werden ze!”

Studieschuld

Volledig scherm
Werner Spierings © Facebook

Werner, eigenaar van een entertainmentbureau, is van alles van plan met het geld. Hij wil de studieschuld van zijn drie kinderen (ruim een ton) voor een deel kwijtschelden, gaat een nieuwe cd opnemen en wil dit jaar een mooie reis met zijn gezin maken. ,,Dat hebben ze na al dat studeren en werken wel verdiend. Eigenlijk zou iedereen die in zijn leven nét zo hard werkt als zij een ton moeten winnen. Dat zou pas een ideale wereld zijn.”

Niet alleen zijn kinderen, ook zijn vrienden en collega’s waren met stomheid geslagen toen ze Werner in de zaal omhoog zagen springen. ,,Je wilt niet weten hoe veel berichten ik het afgelopen uur al heb gehad! Echt geweldig om dit allemaal mee te maken. Het geld gaat nuttig en goed besteed worden.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.