Groot amfetaminelab gevonden bij woonhuis in Zeeland: niemand aangehouden

ZEELAND - De politie heeft dinsdagmorgen een groot amfetaminelab gevonden bij een boerderij aan de Graspeel in Zeeland (Noord-Brabant). Momenteel onderzoekt ze de herkomst van de daar aangetroffen stoffen.

De vondst werd rond 09.30 uur gedaan op een langwerpig perceel pal naast de Peelweg. Zowel de politie als de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en brandweer zijn aanwezig om het lab te ontmantelen. ,,Het gaat om een groot amfetaminelab", vertelt Marjolein Ruitenbeek, woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. Volgens haar is het onderzoek nog in volle gang en kan er daarom nog niet veel informatie over de vondst gegeven worden.

Het lab werd aangetroffen achter een woonhuis. ,,Er zijn geen aanhoudingen gedaan", laat Ruitenbeek weten.

Oproep

Ook de Landerdse burgemeester Marnix Bakermans kan niet verder ingaan op de ontmanteling van het drugslab. Wel doet hij nadrukkelijk een oproep aan inwoners ogen en oren goed open te houden en informatie door te spelen. ,,Dit zou een zelfde soort drama als laatst in Kaatsheuvel hebben kunnen zijn'', zegt Bakermans. Daar overleden twee mannen bij de productie van amfetamine in een woonwijk. 

Hij signaleert dat de laatste tijd veel drugsafval wordt gedumpt in het buitengebied. ,,Maar of dat heeft geleid tot deze inval weet ik niet.''

Volledig scherm
Het lab bevindt zich bij een boerderij in Zeeland. © Marco van den Broek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwe Stint voor intrekken kort geding: 'Dit lijkt op omkoping'

    Nieuwe Stint voor intrekken kort geding: 'Dit lijkt op omkoping'

    ALMERE/ OSS - Edwin Renzen, directeur van stintfabrikant Stintum, heeft een gastouderopvang uit Almere een gloednieuwe elektrische bolderkar aangeboden. In ruil zou de eigenaresse van opvang het Kinderstraatje een kort geding tegen minister Cora van Nieuwenhuizen moeten intrekken. 'Moreel verwerpelijk' en 'het lijkt op omkoping', zegt juridisch adviseur Werner van Bentem van de gastouderopvang na een bericht in De Telegraaf.