Groot amfetaminelab gevonden bij woonhuis in Zeeland: niemand aangehouden

ZEELAND - De politie heeft dinsdagmorgen een groot amfetaminelab gevonden bij een boerderij aan de Graspeel in Zeeland (Noord-Brabant). Momenteel onderzoekt ze de herkomst van de daar aangetroffen stoffen.

De vondst werd rond 09.30 uur gedaan op een langwerpig perceel pal naast de Peelweg. Zowel de politie als de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en brandweer zijn aanwezig om het lab te ontmantelen. ,,Het gaat om een groot amfetaminelab", vertelt Marjolein Ruitenbeek, woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. Volgens haar is het onderzoek nog in volle gang en kan er daarom nog niet veel informatie over de vondst gegeven worden.

Het lab werd aangetroffen achter een woonhuis. ,,Er zijn geen aanhoudingen gedaan", laat Ruitenbeek weten.

Oproep

Ook de Landerdse burgemeester Marnix Bakermans kan niet verder ingaan op de ontmanteling van het drugslab. Wel doet hij nadrukkelijk een oproep aan inwoners ogen en oren goed open te houden en informatie door te spelen. ,,Dit zou een zelfde soort drama als laatst in Kaatsheuvel hebben kunnen zijn'', zegt Bakermans. Daar overleden twee mannen bij de productie van amfetamine in een woonwijk. 

Hij signaleert dat de laatste tijd veel drugsafval wordt gedumpt in het buitengebied. ,,Maar of dat heeft geleid tot deze inval weet ik niet.''

Volledig scherm
Het lab bevindt zich bij een boerderij in Zeeland. © Marco van den Broek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ernstig ongeluk met 'streamers': Osse vrouw (24) heeft 'van alles gebroken', maar is buiten levensgevaar

    Ernstig ongeluk met 'streamers': Osse vrouw (24) heeft 'van alles gebroken', maar is buiten levensge­vaar

    OSS/ROSMALEN - De 24-jarige vrouw uit Oss die zaterdagavond zwaargewond raakte bij het zware ongeluk op de A59 bij Rosmalen, is buiten levensgevaar. Dat meldt de familie aan het Brabants Dagblad. De auto waarin ze zat raakte van de weg, reed door een droge sloot en kwam op de parallelweg tot stilstand. Een 21-jarige vrouw uit Gemert die ook in de auto zat, overleefde het ongeluk niet.