Leo Bisschops, voorzitter KBO Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Bisschops, voorzitter KBO Brabant. © jan zandee/fotoburo bolsius

KBO Brabant: ‘Loting bij schaarste ic-bedden niet eerlijk’

DEN BOSCH - Loten bij een tekort aan ic-bedden, zoals het kabinet wil? Niet eerlijk, zegt de KBO Brabant. Terwijl het kabinet artsen juist wil verbieden om in zo’n geval jong voorrang te geven op oud. Beter voor de ouderen zou je zeggen. Maar de KBO Brabant, zelfstandige seniorenvereniging van 125.000 leden, betreurt de keuze van het kabinet. 

5 reacties

 • peter b

  2 jaar geleden
  De universele verklaring van de rechten van de mens: Art 1 Een ieder heeft recht op leven, ... art 7 Allen zijn gelijk voor de wet en hebben zonder onderscheid aanspraak op gelijke bescherming door de wet. Allen hebben aanspraak op gelijke bescherming tegen ieder achterstelling in strijd met deze Verklaring en tegen ieder ophitsing tot een dergelijke achterstelling. Bij loting is deze gelijkheid er. In alle andere situaties maakt men onderscheid dit is in strijd met de Verklaring!
 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  @ M. BEUNK: Inmiddels heb ik begrepen dat er nooit sprake is van een vergelijkbare situatie en al helemaal niet tussen jong en oud aangezien de leeftijd al heel veel bepaalt omtrent genezingskansen. Daardoor vind ik de hele discussie alleen nog maar dommer geworden; natuurlijk gaan zij met de beste genezingskansen in zo'n situatie voor en dat zijn altijd de jongeren. Het hele KBO-verhaal is een mislukte poging tot ontkenning van deze waarheid en daarmee eigenlijk slechts absurd.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  @Ook je hebt het niet goed begrepen, het ging om jong en oud die dezelfde prognose hadden, dus het gaat niet om de leeftijd, en terecht.
 • JJH Westhof

  2 jaar geleden
  Als zich iemand meldt voor een ic-plek dan stel ik voor om de social media accounts te checken. Iedereen die heeft geroepen dat het een eenvoudig verkoudheidje is mag dan achteraan aansluiten. Wat mij betreft doen we dat ook bij vaccinwegeraars. Opgelost! 👍🏻
 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  Ik vind dit geroep om als oudere niet te worden overgeslagen bij het toebedelen van bedden op de intensive care niks anders dan uiterst goedkoop en zielig. Natuurlijk dient er voorrang gegeven te worden aan jonge mensen en aan mensen met een duidelijk perspectief op genezing en dat dan in die volgorde. Waarom moeten oudere mensen - al dan niet met een kwakkelende gezondheid - voorrang op deze mensen krijgen, dat is toch niet realistisch?