Volledig scherm
Lege schappen bij Albert Heijn in Berghem. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Lege schappen in AH-winkels, uitbater heeft miljoenenschuld

BERGHEM - De schappen van twee AH-supermarkten zijn al meer dan een week leeg. Albert Heijn heeft de leveringen stopgezet omdat exploitant Gerrit van Noort  al jaren zwaar verlies draait op de Albert Heijn-filialen in Berghem en Leiden. 

Dat blijkt uit de jaarrekeningen over 2014 en 2015 die de holding heeft gedeponeerd. 

Blamage

Vorige week al meldde het Brabants Dagblad dat er nauwelijks nog verse producten te vinden waren in de winkel in het dorp bij Oss. De gangpaden met houdbare producten oogden minder dramatisch, maar ook daar waren sommige vakken leeg.  Vaste klant Leen Putters sprak van een blamage. ,,Ik ben echt niet iemand die snel uit zijn slof schiet, maar nu ben ik echt woedend. Voor de vierde dag op rij geen verse waar in de winkel: geen brood, geen groente, geen melk.’’

Gerrit van Noort Holding BV had in 2013 nog een positief eigen vermogen van ruim 6 ton. In 2014 was dit positief saldo verdampt en noteerde de holding een negatief eigen vermogen van ruim 1.1 miljoen euro. Een jaar later was dit opgelopen naar bijna 1,6 miljoen. De jaarrekening over 2016 is nog niet gedeponeerd. 

Levering gestaakt

De Telegraaf meldt dat Van Noort een miljoenenschuld heeft bij Albert Heijn en dat de supermarktketen om die reden de levering aan de franchisenemer heeft gestaakt. Ook de supermarkt in Leiden kampt met lege schappen. Van Noort zou in deze stad erg veel last hebben van supermarkt Hoogvliet die zich naast zijn Albert Heijn heeft gevestigd.