Fransje en Flip Raap uit Nuenen, die op maandag 25 mei om het leven kwamen toen hun auto door een klapband van de weg raakte en in het water belandde.
Volledig scherm
Fransje en Flip Raap uit Nuenen, die op maandag 25 mei om het leven kwamen toen hun auto door een klapband van de weg raakte en in het water belandde. © Familie Raap

Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

NUENEN/ EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. 

  1. Enexis waarschuwt: stroomnet raakt overvol door zonneparken en windmolens
    PREMIUM

    Enexis waarschuwt: stroomnet raakt overvol door zonnepar­ken en windmolens

    DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis, actief in Zuid- en Oostelijk Nederland, vreest dat het elektriciteitsnet te vol raakt. Door het overvolle hoogspanningsnet van TenneT kan er transportschaarste optreden en kunnen beheerders van zonneparken en windmolens op bepaalde plekken niet meer aangesloten worden. Volgens Enexis Netbeheer moeten plannenmakers voor nieuwe projecten er rekening dat er voor hen niet overal ruimte meer is op het net.