Volledig scherm
Via een camera in de politieauto werd het tafereel vastgelegd. © Team Verkeer Zeeland-West Brabant Instagram

Opmerkelijk tafereel op de snelweg: bestuurder wisselt van plek tijdens het rijden

OUD GASTEL - Een automobilist heeft dinsdag op de A17 bij Oud Gastel levensgevaarlijke capriolen uitgehaald. Hij wisselde tijdens het rijden van plek met een andere inzittende. Dat meldt het Team Verkeer Zeeland-West Brabant van de politie.

Agenten zagen hoe het voertuig opvallend dicht achterop een lesauto reed, waarop werd besloten om de auto een volgteken te geven. 

,,Als wij voorbij een auto rijden kijken we altijd goed in een auto om zo een inschatting te maken met wie we zo het gesprek aan gaan’', legt een lid van Team Verkeer Zeeland-West Brabant uit.

‘Veel gevaar voor weggebruikers’

Na het teken om de politie te volgen, minderde de bestuurder flink vaart en begon te slingeren. ,,Dit leverde veel gevaar op voor de overige weggebruikers.’'

Toen de auto uiteindelijk langs de kant stond, zagen de agenten dat de bestuurder opeens op de achterbank zat en dat een ander persoon het voertuig bestuurde.

De originele bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem en de persoon die op wonderbaarlijke wijze achter het stuur kroop is een proces-verbaal opgemaakt.