Diverse bewoners van de Hornstraat hebben op hun eigen woning spandoeken gehangen waarin ze duidelijk maken dat ze hun straat niet geschikt vinden voor kamerverhuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Diverse bewoners van de Hornstraat hebben op hun eigen woning spandoeken gehangen waarin ze duidelijk maken dat ze hun straat niet geschikt vinden voor kamerverhuur. © Privé

Plots knipt de buurman zijn huis op in vijf huurkamers. En dan?

Je buren verhuizen, een investeerder koopt de woning en maakt er vijf kamers in. Het kan iedereen overkomen. En dan kun je er maar het beste van hopen, weten bezorgde bewoners van de Hornstraat in Tilburg.

7 reacties

 • M. U

  2 weken geleden
  Ik blijf het bizar vinden dat rijtjeshuizen verbouwd mogen tot kamerverhuur. Zeker in de huidige tijd waarin we zwaar woning tekort hebben. Genoeg kantoorpanden die leeg staan en uitstekend geschikt zijn voor kamerverhuur.
 • Tobach

  4 maanden geleden
  In de wet opnemen dat je een maximaal aantal huizen in je bezit mag hebben. Het is toch van de zotte dat huisjesmelkers veel huizen hebben, het te huur zetten voor heel veel geld, met de opbrengst nog meer huizen kopen en zo hele woonwijken onleefbaar maken voor gezinnen. Het is de vrije markt, ja, maar de uitwassen moeten bestreden worden. De huizen worden ook verwaarloosd, omdat er geen geld aan onderhoud uitgegeven wil worden. Te zot voor woorden. maximaal 2 of 3 huizen per persoon en anders flink belasting betalen. Wellicht schrikt dat af.
 • Bndnstd

  4 maanden geleden
  Aan de orde van de dag in Nijmegen
 • Realist

  4 maanden geleden
  Prins Bernard Junior? Die heeft alleen in Amsterdam al meer dan 500 panden.Zou verboden moeten worden. Dan moet de gemeente/overheid maar zorgen voor voldoende studentenkamers!
 • Beumus

  4 maanden geleden
  Tilburgse Hendriks?
 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'