Rijksweg bij Schaijk nu op de schop; bestuurders en bouwers trekken er hard aan

videoSCHAIJK - Voortvarend pakken de mannen van BAM Infra de reconstructie van de Rijksweg in Schaijk aan. Woensdagochtend namen ze even de tijd voor de officiële start van de klus.

Dat gebeurde met koffie, toespraakjes en meer koffie en gebak. De Brabantse gedeputeerde Christophe van der Maat zei 'niet uitgesproken' te raken van hoe de verkeersveiligheid erop vooruit gaat. Onder meer met de 14,5 kilometer houten vangrail die bomen beschermt, vier extra rotondes en slimme verkeerslichten. ,,We hopen straks op krantenberichten over tevreden mensen in plaats van dodelijke ongelukken.''

Vorige maand trok minister Cora van Nieuwenhuizen 50 miljoen uit voor verkeersveiligheid op N-wegen. ,,Teleurstellend is dat maar anderhalf miljoen naar Brabant gaat. Op dit project van 32,5 miljoen is dat iets van een druppeltje op een gloeiende plaat'', zei Van der Maat. 

,,Geen mens die het kan geloven, maar de eerste fase tot de rotonde bij de Reekse molen is voor  de bouwvak al gereed'', stipte de Landerdse wethouder Ben Maathuis aan. Hij is blij dat de overlast beperkt blijft tot een 'hevige maar korte pijn'.

Volledig scherm
Bestuurders en wegenbouwers staan met helm op klaar voor de officiële openingshandeling van de reconstructie van de N324. © Maarten van de Rakt
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelparadijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelpara­dijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    TILBURG - Het liep vorige week woensdag compleet uit de hand in Speelparadijs Circus City in Tilburg. Een 10-jarige jongen werd door een onbekende vrouw meerdere keren op zijn borst getrapt, waardoor hij gekneusde ribben opliep en twee dagen van overgeven en slapeloze nachten had. Familie Gökkaya uit Tilburg doet een oproep op Facebook in de hoop getuigen van de mishandeling te vinden.