Rijksweg bij Schaijk nu op de schop; bestuurders en bouwers trekken er hard aan

videoSCHAIJK - Voortvarend pakken de mannen van BAM Infra de reconstructie van de Rijksweg in Schaijk aan. Woensdagochtend namen ze even de tijd voor de officiële start van de klus.

Dat gebeurde met koffie, toespraakjes en meer koffie en gebak. De Brabantse gedeputeerde Christophe van der Maat zei 'niet uitgesproken' te raken van hoe de verkeersveiligheid erop vooruit gaat. Onder meer met de 14,5 kilometer houten vangrail die bomen beschermt, vier extra rotondes en slimme verkeerslichten. ,,We hopen straks op krantenberichten over tevreden mensen in plaats van dodelijke ongelukken.''

Vorige maand trok minister Cora van Nieuwenhuizen 50 miljoen uit voor verkeersveiligheid op N-wegen. ,,Teleurstellend is dat maar anderhalf miljoen naar Brabant gaat. Op dit project van 32,5 miljoen is dat iets van een druppeltje op een gloeiende plaat'', zei Van der Maat. 

,,Geen mens die het kan geloven, maar de eerste fase tot de rotonde bij de Reekse molen is voor  de bouwvak al gereed'', stipte de Landerdse wethouder Ben Maathuis aan. Hij is blij dat de overlast beperkt blijft tot een 'hevige maar korte pijn'.

Volledig scherm
Bestuurders en wegenbouwers staan met helm op klaar voor de officiële openingshandeling van de reconstructie van de N324. © Maarten van de Rakt
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwe Stint voor intrekken kort geding: 'Dit lijkt op omkoping'

    Nieuwe Stint voor intrekken kort geding: 'Dit lijkt op omkoping'

    ALMERE/ OSS - Edwin Renzen, directeur van stintfabrikant Stintum, heeft een gastouderopvang uit Almere een gloednieuwe elektrische bolderkar aangeboden. In ruil zou de eigenaresse van opvang het Kinderstraatje een kort geding tegen minister Cora van Nieuwenhuizen moeten intrekken. 'Moreel verwerpelijk' en 'het lijkt op omkoping', zegt juridisch adviseur Werner van Bentem van de gastouderopvang na een bericht in De Telegraaf.