Als het aan de erfgoedvereniging ligt, dan blijft dit pand bestaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan de erfgoedvereniging ligt, dan blijft dit pand bestaan. © copyright Marc Bolsius

Ultieme poging om legendarische New Kids-friettent nog te redden: ‘Zet het in het Openluchtmuseum’

MAASKANTJE - Kan cafetaria 't Pleintje in Maaskantje nog gered worden? De legendarische snackbar, beroemd door de serie New Kids, staat op het punt om gesloopt te worden. De tijd dringt, maar het Openluchtmuseum in Arnhem heeft wel interesse. ,,Als het lukt om voor die tijd alles te regelen.”

Christian Pfeiffer, beleidsmedewerker van de Amsterdamse Erfgoedvereniging Heemschut, deed een laatste wanhoopspoging om het cafetaria te redden door het Openluchtmuseum in Arnhem te vragen. 

Bij hem sloeg de schrik om het hart toen hij las het bewuste artikel las waarin de sloop van de friettent wordt aangekondigd. ,,Ik heb een bezoekje aan de friettent nog op mijn bucket-list staan", zegt hij. 

‘Ook ’t Pleintje is erfgoed’

Normaal zet de erfgoedvereniging (de grootste vereniging voor bescherming van cultuurmonumenten in Nederland) zich in om bijvoorbeeld kerken en andere oude gebouwen te redden.

Maar tijdens een lunch op kantoor beseften medewerkers zich dat de friettent óók erfgoed is. Daarom besloot men om een brief te schrijven aan het museum in de hoop dat de frietkot misschien op het terrein in Arnhem geplaatst kan worden.

,,Hopelijk kan de snackbar bij het Openluchtmuseum als verkooppunt van snacks dienen. En wie weet komt er een informatiepunt over de historie van deze snackbar met daarnaast uitleg over de geschiedenis en cultuur van friet en snacks”, zegt Pfeiffer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.