Volledig scherm
Duiven op de Heuvel. © Beeld Werkt

Verbazing bij politie: kinderen intimideren winkeliers en wensen agenten ‘verschrikkelijke’ ziektes toe

TILBURG - Een groepje kinderen heeft dinsdag in het centrum in Tilburg flink wat overlast veroorzaakt. De jongens waren zeer agressief en intimiderend richting winkeliers en pleegden er ook vernielingen. Agenten die poolshoogte kwamen nemen werden vervolgens de huid vol gescholden. 

De politie reageert zeer verbaasd: ,,Dit is zorgwekkend.”

De jongens gingen dinsdag om nog onduidelijke redenen flink tekeer bij een aantal winkels in de binnenstad van Tilburg. Ooggetuigen aarzelden niet en waarschuwden de politie.

Toegesnelde agenten troffen met dank aan camerabeelden de groep ergens in het centrum aan. De jongeren uit de groep bleken in de leeftijd van tussen de 12 en 16 jaar oud te zijn. Zorgwekkend, vindt de politie.

Ziekteverwensingen

De kinderen waren kennelijk niet gediend van bemoeienis van de agenten. Ze schelden hen de huid vol en slingerden ‘de meest verschrikkelijke ziekteverwensingen’ naar hun hoofd.

Uiteindelijk werden er twee jongens uit de groep aangehouden voor belediging en het verstoren van de openbare orde. Later bleek dat een van deze twee ook verdacht werd van de vernieling in het centrum.

Zorgmelding

Tijdens de arrestatie poogden de twee er nog vandoor te gaan, waarbij er door hen ook agressie naar de politie werd gericht. De twee minderjarigen werden uiteindelijk overmeesterd en zijn naar het politiebureau gebracht.

Daar werden ze verhoord door de recherche, waarna ze zijn overgedragen aan hun ouders.

Vanwege de zorgen om het gedrag van de kinderen heeft de politie een zorgmelding opgemaakt. Dit kan betekenen dat Veilig Thuis zich over de kinderen gaat ontfermen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.