Volledig scherm
© Bert Jansen

Verhoogd risico op natuurbranden door droogte in Brabant, maar niet in het noordoosten

In het midden, westen en zuiden van Brabant is een verhoogd risico op natuurbranden, zo waarschuwt de Veiligheidsregio’s. Daarom is nu officieel fase 2 van kracht, waarmee de brandweer oproept extra alert te zijn. Behalve in het noordoosten van Brabant, waar nog de reguliere fase 1 geldt. 

,,Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind", luidt de officiële waarschuwing. En die is er niet voor niks: afgelopen maandag nog woedde er een grote bosbrand in Hooge Mierde. Daar werd 2 hectare in de as gelegd. 

Je kunt ondanks de afgekondigde fase 2 gewoon de natuur in gaan. Wees alleen extra oplettend en alert, waarschuwt de brandweer. ,,Gebruik je gezond verstand en meldt verdachte situaties bij de brandweer.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.