Volledig scherm
agressie verkeer © HH

Weginspecteurs mishandeld en ‘uit schoenen gereden’ op A2 en A50

Op de A2 bij de afrit Valkenswaard en op de A50 zijn deze week twee weginspecteurs mishandeld door weggebruikers. Dat meldt David van Baarle, directeur Wegverkeersmanagement bij Rijkswaterstaat (RWS) op zijn Twitter-account.

Op de A2 werd afgelopen dinsdag een inspecteur geschopt en geslagen, de andere inspecteur werd woensdag op de A50 ‘uit zijn schoenen gereden’, aldus Van Baarle, die de daders oproept ‘lef te tonen en zich te melden'. 

Quote

Bijna dagelijks krijgen zij wel een opgestoken middelvin­ger te zien, of er gaat een raampje open en er wordt gescholden.

Joop Kraan, woordvoerder RWS

#Doeslief

,,Weginspecteurs krijgen vaak met verbaal geweld te maken, zegt RWS-woordvoerder Joop Kraan. ,,Bijna dagelijks krijgen zij wel een opgestoken middelvinger te zien, of er gaat een raampje open en er wordt gescholden. Het aantal incidenten is de afgelopen jaren ook toegenomen.”

Een of twee keer per jaar worden weggebruikers zo agressief dat ze inspecteurs aanvallen. ,,Dat is natuurlijk ontoelaatbaar. De weginspecteurs zijn er voor de veiligheid van de weggebruikers, het is soms gevaarlijk werk.”

Inspecteurs hebben allemaal een training gehad die hun leert om te gaan met agressie. Ook krijgen ze nazorg als ze verbaal of fysiek agressief zijn bejegend door weggebruikers. Kraan: ,,We begeleiden bij het doen van aangifte en praten met ze. We doen ook mee met de #Doeslief-campagne van Sire. Dat is een uitvloeisel van de stijging van het agressieve gedrag tegen weginspecteurs.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.