De Achterhoek loopt voorop in de vaccinatiegraad in Nederland.
Volledig scherm
De Achterhoek loopt voorop in de vaccinatiegraad in Nederland. © ANP

Achterhoek loopt voorop met coronaprik: in Oost Gelre 90 procent van alle mensen gevaccineerd

kaartLICHTENVOORDE/ HENGELO - De Achterhoek loopt voorop in het aantal mensen dat geprikt is tegen corona. In Oost Gelre is inmiddels 90 procent van alle inwoners gevaccineerd en ook Bronckhorst zit tegen dat percentage aan.

7 reacties

 • theo houkes

  2 dagen geleden
  Echte achterhoekers nuchtere mensen alleen deze laten zich vaccineren wie dat niet wil vind ik prima maar als je ziek ernstig ziek word ga dan ook niet met je grote mond naar het ziekenhuis huis en blijf lekker thuis tot je beter word of je weet wel bij de groep hoort die er niet meer zijn. Vaccineren is gratis anoniem dus doe je voordeel ermee
 • Edwin Hinloopen

  3 dagen geleden
  @Michel. Je moet niet zwart-wit redeneren maar in kansen. Wanneer je gevaccineerd bent is de kans aanzienlijk kleiner dat je besmet wordt dan wanneer je niet gevaccineerd bent. Wanneer je gevaccineerd bent en tóch besmet ben je aanzienlijk minder besmettelijk dan wanneer je niet gevaccineerd bent en besmet. Kortom: wanneer iedereen gevaccineerd is kan het virus zich aanzienlijk moeilijker verspreiden dan wanneer niemand gevaccineerd is. Conclusie: vaccineren helpt om het virus in te dammen.
 • Mattie Veld

  3 dagen geleden
  Leugens, niet waar, hebben de heren nog een ander vocabulaire of is dit het. Het is gewoon een feit dat bij een hoge graad van vaccinatie het virus minder circuleert. Maar voor die kleine minderheid moeten we de regels nog volhouden. Jammer dat het nodig is!
 • Michel Van de Zand

  3 dagen geleden
  En weer dat stigma "je doet het voor de ander". Dat is pertinent niet waar, gevaccineerd ben je nog steeds besmettelijk. Dus doe je het voor jezelf? ook dat is niet waar, je kunt nog steeds besmet raken. Waarom dan wel? Nou als je een risico geval bent dan doe je het om minder ernstig ziekt te worden. En dat is de feitelijke waarheid.
 • Marco Wegma

  3 dagen geleden
  Sander: nee dat was bij 70 % al maar dat was ook een leugen. Ipv mensen te testen op anti stoffen en gericht te vaccineren moet iedereen maar een vaccinatie halen.

Achterhoek