Achterhoek zet Normaal unaniem op 1 in Top 2000

videoHUMMELO - Het nummer De boer dat is de keerl van Normaal voert in alle Achterhoekse gemeenten de lijst aan van de Top 2000 van NPO Radio 2. Ook in Lochem, Brummen, bijna alle Twentse gemeenten en andere plattelandsgebieden als St. Anthonis (Brabant), Weststellingwerf (Friesland) en Noordoostpolder (Flevoland) staat het lied op 1, blijkt uit stemstatistieken van de zogenoemde ‘lijst der lijsten’.

Het lied is op plek 9 in de Top 2000 beland na een stemoproep van boerenorganisatie Team Agro NL. Het is niet het enige Normaal-nummer dat goed scoort in de Achterhoek. In de stemlijst van Bronckhorst bezet de boerenrockgroep zelfs de plekken 1, 2, 3 én 5.

De band staat in totaal met vier nummers in de lijst; ook Deurdonderen (84), Oerend Hard (88) en Alie (258) staan erin.

De Top 2000 wordt vanaf eerste kerstdag uitgezonden op NPO Radio 2, de top-10 wordt op oudjaarsavond gedraaid. Dat betekent dat De boer dat is de keerl van Normaal in de laatste uren voor de jaarwisseling op de radio is.

Volledig scherm
Normaal, hier op de Veemarkt in Doetinchem, staat met vier nummer in de Top2000. Van links naar rechts: Ferdi Jolij, Bennie Jolink, Willem Terhorst en wijlen Jan Manschot. © Hugo Jaartsveld/Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Achterhoek