Volledig scherm
Henk Jan Ormel © CDA

Achterhoeker Henk Jan Ormel hoog op CDA-lijst Europa

HENGELO- Voormalig Tweede-Kamerlid en dierenarts uit het Achterhoekse Hengelo Henk Jan Ormel is afgelopen weekeinde op nummer 6 van de kieslijst voor het Europees Parlement geplaatst. Dit gebeurde op het partijcongres van zijn partij CDA.

Ormel zat ruim 12 jaar in de Tweede Kamer. Tijdens zijn Kamerlidmaatschap vroeg hij regelmatig aandacht voor Gelderse onderwerpen. Zo zette hij zich in voor het behoud van het Gelderse paard en de erkenning van Nedersaksisch als streektaal. 

In 2012 vertrok hij uit de Tweede Kamer en sindsdien is hij werkzaam voor de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Rome. Ormel: „Europa is voor Gelderland van groot belang. Niet alleen als het gaat over onze veiligheid maar zeker ook als het gaat over voedselproductie en verduurzamen.”

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op 23 mei 2019. In de weken voorafgaand aan de verkiezingen gaat Henk Jan Ormel in de jacht op voorkeurstemmen op verkiezingstournee in Gelderland. Het wordt spannend of Ormel een zetel kan veroveren in Brussel: zijn partij CDA bezet er momenteel vijf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek