Boer Bas Klumper zette zijn trekker in als taxi voor een zorgmedewerker in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Bas Klumper zette zijn trekker in als taxi voor een zorgmedewerker in Winterswijk. © Bas Klumper

Achterhoekse boeren in actie in de sneeuw: de trekker als zorgtaxi en een schone oprit voor ingesneeuwde ouderen

HALLE/ MEDDO - Achterhoekse boeren komen volop in actie om mensen te helpen die in de penarie zitten vanwege de sneeuwval. Een tiental agrariërs rijdt inmiddels non-stop door de regio om zorgpersoneel naar het werk te brengen, of opritten van ouderen te vegen zodat zij thuiszorg kunnen ontvangen.

4 reacties

 • ron k

  2 maanden geleden
  Nu zijn in een keer de boeren goed . En anders niks dan de boeren tegenwerken met allerlei regels en wetten .
 • Mies Gooyer

  2 maanden geleden
  Weer gaat het alleen over de ouderen. Er zijn ook jonge mensen met een handicap/ ziekte die hun pad niet kunnen vegen en vast zitten in hun huis. Er wordt ook niets bezorgd, hier althans niet. Ik heb me ook druk gemaakt om de postcode, om voor hem het pad schoon te houden, zelfs ik krijg de sneeuw niet weg. Ook ik kan er niet door om naar de winkel te gaan. Maar gelukkig heb ik nog wel genoeg in de vriezer. Het is even niet anders, mijn schaamte dat ik het pad niet schoon krijg is inmiddels weg.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  top actie van deze mensen. gisteren zaten wij in ons appartementengebouw ook met grote problemen om de sneeuw weg te krijgen. na enkele telefoontjes naar o.a. de gemeente zakte ons de moed in de schoenen. een buurman hoorde of zag een jongeman met een van Deere tractor bezig en vroeg hem om ook 'effe' achter ons gebouw sneeuw weg te schuiven. heel spontaan voldeet hij aan aan het verzoek en ons achterterrein ziet er spic en span weer uit. hulde aan deze actie en succes met jullie verdere acties
 • Peter Timmer

  2 maanden geleden
  Mogen de boeren in de omgeving Nijmegen ook wel doen. Vooral in de woonwijken zullen ze zeer welkom worden geheten aangezien de gemeentelijke diensten ze flink in de kou laat staan.
 1. Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'
  Play

  Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'

 2. Misstanden bij natuurbeheer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'
  Play

  Misstanden bij natuurbe­heer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'

Achterhoek