Volledig scherm
PREMIUM
Stef Woestenenk in zijn achtertuin in Vorden. © Arjan Gotink

Achterhoekse Stef speelt met Britse muziekgiganten

VORDEN - De Vordense muzikant Stef Woestenenk haalt Charlie Hart en Steve Simpson naar Oost-Nederland; voor twee optredens. De Engelsmannen brengen met de Vordenaar een eerbetoon aan Ronnie Lane. De twee Britten speelden met Lane, de wereldberoemde bassist van Small Faces die twintig jaar geleden overleed aan MS.

Ronnie Lane. Niet iedereen zal hem kennen. ,,Dat maakt het soms moeilijk om uit leggen, hoe bijzonder dit is’’, vertelt Stef Woestenenk uit Vorden. Lane schreef nummers voor de bands Small Faces en Faces. Songs als Lazy Sunday (Lazy Sunday afternoon, i’ve got no mind to worry) en All Or Nothing. Lane bedacht de tekst, speelde de bas in, trad mee op maar bleef altijd op de achtergrond. De grootste en bekendste muzikanten roemen hem nog altijd in hun spotlights, als een groot muziekinspirator. Neem Eric Clapton, Ron Wood, evenals Pete Townshend van The Who.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek