Volledig scherm
Van de Suzuki bleef door het ongeluk weinig meer over. © GinoPress B.V.

Afgeleid door mobiel: Hengelose (18) rijdt tegen boom

VORDEN/ HENGELO - Een 18-jarige automobiliste uit Hengelo is afgelopen nacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Hengeloseweg (N316) bij Vorden. De vrouw kwam met haar auto op de verkeerde weghelft terecht en botste vervolgens op een boom. Oorzaak was waarschijnlijk gebruik van haar mobiele telefoon achter het stuur, stelt de politie.

,,Vermoedelijk raakte de vrouw hierdoor dusdanig afgeleid, dat ze op de verkeerde weghelft terechtkwam’’, zegt een politiewoordvoerder.

Ravage

De ravage was groot afgelopen nacht. Nadat de vrouw kort voor 01.30 uur ineens op de verkeerde weghelft reed, kon ze een boom langs de weg niet meer ontwijken. De harde klap liet weinig heel van haar Suzuki.

Passanten verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. Die constateerden dat de vrouw dusdanig gewond was, dat ze per ambulance naar het ziekenhuis moest. Inmiddels heeft ze het ziekenhuis verlaten, vertelt een woordvoerder van de politie.

Het verkeer werd na het ongeluk via het naastgelegen fietspad langs de locatie geleid. De auto van de vrouw raakte total loss en is door een berger opgehaald.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek