Arno Spekschoor vertrekt uit gemeenteraad Bronckhorst om weer wethouder te worden

BORNE/ VORDEN - Arno Spekschoor, oud-wethouder van de gemeente Bronckhorst, krijgt eenzelfde functie in de Overijsselse gemeente Borne. 

Spekschoor, woonachtig in Vorden, wordt door het CDA Borne voorgedragen als opvolger van Herman Mulder, die binnenkort stopt om persoonlijke redenen als wethouder.

Energietransitie

Arno Spekschoor.
Volledig scherm
Arno Spekschoor. © Gemeente Bronckhorst

Arno Spekschoor is momenteel CDA-raadslid en demissionair wethouder in de gemeente Bronckhorst. Tot zijn portefeuille behoren de energietransitie en openbare veiligheid. Hij is geboren en getogen in Ruurlo. Borne is niet helemaal onbekend terrein voor hem, hij  kwam er beroepshalve al eens in het kader van groenvoorziening.

Spekschoor was ruim 6,5 jaar wethouder van Bronckhorst en zat in het verleden ook in het dagelijks bestuur van Regio Achterhoek.

De kandidaat voldoet volgens het CDA Borne overtuigend aan de profielschets, is bekend met de huidige portefeuille en kan hierdoor de taken van de huidige wethouder één op één overnemen. „Twee jaar gelden kwam hij al in beeld. Het CDA verdween uit het college van Bronckhorst, en Arno Spekschoor maakte toen binnen de partij kenbaar wel in te zijn voor een wethoudersfunctie elders”, aldus August ten Berge, secretaris van het CDA Borne. „Er solliciteerde een verrassend aantal serieuze kandidaten. Wij zijn zeer content met hem.”  

Nog in raad

Het CDA Borne heeft er alle vertrouwen in dat de voordracht van Arno Spekschoor positief bekrachtigd zal worden door de gemeenteraad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek