Asbest vrijgekomen na zeer grote brand in Vorden

Video/updateTwee bedrijven aan de Handelsweg in Vorden zijn vanmiddag verwoest door een zeer grote uitslaande brand. Daarbij is asbest vrijgekomen, bevestigt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De brandweer meldde eind van de middag dat de omgeving ruim is afgezet. 

12 reacties

 • Burger

  2 jaar geleden
  Brandweer  heeft ook een taak om op brandveiligheid te controleren alvorens de gemeente een vergunning af te laten geven aan het desbetreffende bedrijf, Deze ambtenaren hebben zitten slapen! Als deze ambtenaren verwachten dat mensen in de bijstand vrijwillig werk gaan doen voor hun uitkering, moeten ze zelf hen betaalde job verantwoordt uitvoeren zeker nu ze er meer geld voor gaan krijgen! 
 • wim

  2 jaar geleden
  Nou, als de wind soms zuid-oost staat, kun je hier het Ruhrgebied ruiken, en dat is nog veel verderweg
 • Ook

  2 jaar geleden
  Indien u de ontwikkelingen in brandweerland zou hebben gevolgd kon u weten dat steeds meer brandweerkorpsen overgaan op waterwagens om ingeval van een brand ergens water te leveren in plaats van het actief houden van een speciaal waternetwerk.Daarnaast is het inderdaad ook zo dat we al sinds 2018 duidelijk over veel minder grondwater beschikken dan voorheen door de droogte.
 • Ook

  2 jaar geleden
  REDACTIE: Complimenten voor de berichtgeving met name voor het toevoegen van een luchtfoto met toelichtende tekst, nu was het ook voor een onbekende toch makkelijker om zich een beeld te vormen van de lokatie en de omvang van de brand.Hopelijk kunt u dat in de toekomst ook blijven doen.
 • Burger

  2 jaar geleden
  ik wilde alleen mijn zorg uitspreken over de weinig tot geen middelen hebben om brand te blussen op een industrieterrein waar ook een kinderopvang zich bevindt. Dan slapen ze toch die ambtenaren! Dat U daar anders over denkt is mij nu wel duidelijk. U zult er wel niet wonen
 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Achterhoek