De productie van patat in de Aviko-fabriek in Steenderen.
Volledig scherm
PREMIUM
De productie van patat in de Aviko-fabriek in Steenderen. © Jan Ruland van den Brink

Aviko verder zonder zonnebloemolie uit Oekraïne, oorlog maakt het patatje duurder

STEENDEREN - Aardappelverwerker Aviko uit Steenderen moet verder zonder zonnebloemolie uit Oekraïne. Sinds het begin van de oorlog is de productie van zonnebloemolie in het land gestopt. Een patatje wordt duurder, maar Aviko verwacht vooralsnog geen leverproblemen.

13 reacties

 • Marleen Verstraeten

  1 jaar geleden
  @Els ..je kweekt geen zonnebloemen zolang er nog tanks over je akker rijden he, en als straks de oorlog over is, dan nog suurt het een tijdje eer ze eraan toe zijn om voor de export te gaan kweken, mensen hebben maar 2 handen en de opbouw gaat dan voor de handel. Man man wat zijn we weer oerdom hier.
 • Michiel Jansen van Galen

  1 jaar geleden
  Wat vervelend dat ze last hebben van leverproblemen. Je gezondheid is je belangrijkste bezit.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Raar dat het nu duurder wordt want volgens mij moeten de zonnebloemen nog gekweekt worden, het is nu echt geen bloeitijd. De pitten komen pas in het najaar.
 • Wouter van Acquoij

  1 jaar geleden
  Toch goed voor je gezondheid Je lever wordt niet meer belast Met zonnebloem olie😆
 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  Heel vaak hebben de patatboeren een z.g. reden om het hele assortiment duurder te maken. Wel "vreemd" is dat als de situatie weer normaal is dat frietje niet met de prijs omlaag gaat. En zo is het eten van een patatje met een snack inmiddels zo duur, dat je voor dat geld ook in een restaurant kunt gaan eten.