Volledig scherm
Eén van de gestolen zadels met onderdek. © Stal van Mourik

'Bekende' steelt voor 1.200 euro aan rijzadels uit stal in Zelhem

ZELHEM - Twee paardrijzadels en onderliggende dekjes zijn in de nacht van maandag op dinsdag gestolen uit stal Van Mourik aan de Bielemansdijk in Zelhem. De twee zadels hadden bij elkaar een waarde van zo'n 1.200 euro, aldus Jan van Mourik, op wiens terrein de stal staat en vader van eigenares Zoë van Mourik.

De dader was eerst over twee hekken geklommen om op het terrein in het buitengebied van het Achterhoekse dorp te komen. Dat gebeurde via de zijkant van het terrein, buiten het zicht van de camera. Vervolgens heeft de dief van zowel de lamp met bewegingssensor als de beveiligingscamera de stekker uit het stopcontact getrokken, om daarna ongezien zijn slag te slaan.

Bekende
Door die combinatie vermoedt Van Mourik dat een bekende de diefstal heeft gepleegd. „Dat moet haast wel, want diegene wist de stekkers van de schijnwerper en camera feilloos te vinden.”

Schadepost
In de niet afgesloten stal werd de deur van de zadelkamer geforceerd, die wel op slot zat. Vervolgens werden de zadels en onderdekjes meegenomen. Samen met de vernielde spullen loopt de schade richting de 2.000 euro, aldus Van Mourik.

Aangifte
Hij heeft aangifte gedaan, maar hoorde woensdagmorgen dat de politie niet actief verdergaat met onderzoek omdat er te weinig aanknopingspunten zijn om de diefstal te kunnen oplossen.

Achterhoek