Volledig scherm
Bennie Jolink. © theo kock persfotografie

Bennie is boos op D66’er die veestapel wil halveren: ‘Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt’

HUMMELO/ DEN HAAG - De  uitspraak van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot om de veestapel te halveren, krijgt allesbehalve goedkeuring van Normaal-frontman Bennie Jolink. ‘Zijn ze bij D66 nou helemaal van de pot gerukt’, briest de bekende Achterhoeker op Facebook. ‘De helft van de veestapel inkrimpen!!! Wat bezielt die achterlijke idioten!!’

De Groot opperde anderhalve week geleden dat de veestapel, in het bijzonder het aantal varkens en kippen, gehalveerd zou moeten worden. Dit om Nederland van het acute stikstofprobleem af te helpen. Zijn uitspraken leidde al tot boze agrariërs, die op 1 oktober naar Den Haag willen komen voor een grote demonstratie. De agrariërs voelen zich in het verdomhoekje gedrukt door  politici, bestuurders en de media.

Jolink maakt zich vooral druk over de houding van D66. ‘Het is duidelijk dat ze denken: al die boeren (En dat zijn er toch maar een paar duizend) stemmen nu ook al niet op ons en dat zal ons niet schaden', aldus de dialectrocker, wiens klachtenzang op Facebook al meer dan zevenhonderd likes heeft gekregen. 

‘We moeten, om die uitstoot te beperken, de luchtvaart (kerosine is nog steeds belastingvrij), de auto’s en vooral de industrie aanpakken! Dat zou vele malen effectiever zijn’, is Jolink van mening. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek