Bennie Jolink komt ‘altied’ weer terug: ‘Ik zeg nooit nooit’

VOORUITBLIK 2019HUMMELO - Bennie Jolink is als een kat met negen levens. Geveld door longklachten stopte hij met optreden. Maar nieuwe medicijnen bieden letterlijk meer lucht.

Volledig scherm
© Corbino

Al in 2001 verscheen de documentaire Ik Kom Altied Weer Terug over het leven van Bennie Jolink en de Achterhoekse band Normaal. Het is een profetische titel aan het worden. Want de 72-jarige zanger uit Hummelo weet maar niet van ophouden. In 2015 gaf de band een groots afscheidsconcert in GelreDome. Nederland zou het voortaan zonder de pioniers van de streektaalrock moeten doen. Want dat is Normaal natuurlijk. De eerste band die in het eigen dialect zong en toch landelijk doorbrak met klassiekers als Oerend Hard, Alie, Hiekikkiwokan en Hendrik Haverkamp. De fans van Normaal zorgden in 2017 voor een standbeeld van de band in Hummelo.

Maar Normaal zou Normaal niet zijn, als de mannen niet toch nog een keer de instrumenten oppakken. Komende Hemelvaartsdag treedt de band op in Lochem. De plek waar in 1975 ook het eerste concert plaats vond. In een interview met De Gelderlander gaf Jolink aan nog niet te weten welke nummers de band gaat spelen, maar hij kondigde wel al vuurwerk aan. ,,Oude knarren die samen gaan knallen”, zegt hij erover. En of het nu wel de laatste keer is? ,,Ik zeg nooit nooit”, aldus Jolink.

Dat wordt in 2019 weer ouderwets høken, brekken en angoan en dat had Jolink zelf jaren geleden al voorspeld:

Mien leavenswerk dat is de band
al hak ’t nooit zo gepland
ik liek dan sterk ‘een echte vent’,
moar helaas bu-j dan ok bekend

Bi-j alles wat i-j doet of zegt,
kiek ’t hele land oaver de scholder met
As weer een keer een manager
de boel besodemietert heft

Al val ik nog zo diep, toch denk ik
stuk ik kom altied weer terug

Ik kom altied weer terug
ik kom altied weer terug

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek