Volledig scherm
Bennie Jolink. © Paul van Bergen/ANP

Bennie Jolink schrapt alle optredens vanwege gezondheid

HUMMELO/ TOLDIJK - Bennie Jolink gaat dit jaar niet meer optreden. Dat maakt de Achterhoekse rocker bekend op zijn Facebook-pagina. Dat betekent dat hij voor het eerst in 40 jaar ontbreekt op het podium van Høken in Toldiek, zondag. 'Het optreden bij Mañana Mañana is mij fysiek erg tegengevallen. Omdat mijn gezondheid uitgesproken wankel en wisselend is heeft mij dat doen besluiten'.

Meteen na zijn show met De Pensionado's op Mañana Mañana zei Jolink dat hij zich goed voelde en verwachtte te kunnen optreden in Toldijk. Maar dat optreden is nu geschrapt, net als de andere twee shows die nog gepland stonden voor dit jaar.

Zwarte Cross
Behalve in Toldijk zou Jolink met zijn band De Pensionado's nog optreden tijdens het Høkersweekend bij De Tol in Zelhem, op zaterdag 3 september. Daarnaast zou de Hummelose zanger nog acte de présence geven op de Zwarte Cross (met de Motorband).

Beter worden
Zijn slechte gezondheid, ook de reden dat Jolink vorig jaar december stopte met Normaal, laat het niet toe nog vaker op te treden. 'Ik ga mij nu volledig toeleggen op beter worden. Hopelijk gaat dat een keer lukken. Voorlopig wordt het schilderen en de plaat met de Pensionado's afmaken', aldus Jolink.

In Toldijk neemt de CCR-coverband Travelin' Band zondag de plek in van De Pensionado's.

Achterhoek