De vlammen sloegen metershoog uit de villa in Hummelo.
Volledig scherm
De vlammen sloegen metershoog uit de villa in Hummelo. © Melvin/Persbureau Heitink

Bewoner gewond bij uitslaande brand die boerderij in de as legt in Hummelo

HUMMELO - Een villa aan de Sliekstraat in Hummelo is in de nacht van zaterdag op zondag verwoest door een grote brand. De bewoner, een oudere man, zou bij de brand gewond zijn geraakt.

Omstreeks 03.10 uur kwam de eerste melding binnen. Brandweerkorpsen kwamen met veel materieel ter plaatse, maar konden niet meer voorkomen dat de woning volledig uitbrandde.

De brand is door de bewoners zelf ontdekt, zij hebben de buren gealarmeerd die vervolgens 112 hebben gebeld. De bewoner, een oudere man, is gewond geraakt bij zijn vlucht voor de vlammen en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

De brand breidde zich snel uit. De vlammen sloegen metershoog uit het dak. De rook was in de verre omgeving te zien. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet duidelijk. De woning is door de brand volledig verwoest. 

De woningbrand in Hummelo was de vierde grote grote brand in de regio binnen 48 uur. Eerder waren er grote branden in Zelhem, Voorst en Brummen.

  1. Meeste supermarkten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Meeste supermark­ten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Met het paasweekend voor de deur wordt extra drukte verwacht in supermarkten en andere winkels die voedsel verkopen. Mede daarom is de roep vanuit de branche om de openingstijden te verruimen sterk. Bijna alle gemeenten geven aan dat zij hebben besloten de openingstijden te verruimen. Ze willen daarmee de te verwachten drukte zo veel mogelijk spreiden en daarmee de kans op besmetting met het coronavirus inperken.

Achterhoek