Volledig scherm
De vlammen sloegen metershoog uit de villa in Hummelo. © Melvin/Persbureau Heitink

Bewoners uitgebrande villa Hummelo voorlopig niet terug naar huis

HUMMELO - De bewoners van de grotendeels uitgebrande villa Berkenhof aan de Sliekstraat in Hummelo kunnen voorlopig niet terug naar hun woning. Of het huis onbewoonbaar wordt verklaard, moet onderzoek uitwijzen.

Dat zei een woordvoerder van brandweerorganisatie VNOG maandag, na de verwoestende brand in de nacht van zaterdag op zondag in het huis uit 1933. Hoe het vuur is ontstaan is nog onbekend, het onderzoek daarnaar loopt volop. Over een paar dagen wordt uitsluitsel verwacht.

De brand is ontdekt door de bewoners zelf, die de buren hebben gealarmeerd. Daar is vervolgens de brandweer gebeld, die ondanks massale inzet niet kon voorkomen dat het huis goeddeels verloren ging.

De oudere man raakte gewond bij zijn vlucht voor de vlammen, onbekend is hoe het nu met hem gaat.

  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek