Volledig scherm
Politie-onderzoek na de vondst van het menselijk skelet in Hummelo. © Foto Theo Kock

Bij uitblijven dna-match blijft identiteit menselijk skelet Hummelo onduidelijk

videoHUMMELO - Om te bepalen aan wie de botten toebehoren die dinsdag zijn gevonden in een bosperceel bij Hummelo, is een dna-match nodig met materiaal uit de landelijke dna-databank. Als het NFI die link niet vindt, kan de identiteit van de persoon niet worden vastgesteld.

Volledig scherm
Forensisch rechercheurs in actie in Hummelo. © Foto Theo Kock
Volledig scherm
Onderzoek in het bosperceel in Hummelo. © Foto Theo Kock

Dat zegt een woordvoerder van de politie, nadat donderdag duidelijk werd dat de gevonden botten menselijke resten zijn. ,,Voor zover wij hebben gezien, gaat het om een compleet skelet’’, zegt zij. De botten zijn naar het NFI gestuurd, uit onderzoek daar moet ook blijken of het om een man of vrouw gaat.

Bij de botten lag een portemonnee met daarin een identiteitsbewijs. De politie zoekt uit of de portemonnee en het skelet van dezelfde persoon zijn.

Doodsoorzaak
Onduidelijk is nog hoe de persoon om het leven is gekomen, zegt de woordvoerder. ,,We houden alle opties open, een misdrijf sluiten we dus nog niet uit.’’

De recherche vraagt mensen zich te melden, als zij afgelopen jaren iets opvallends hebben gezien in of bij het bosperceel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek