Soorten als de hop en de vleermuis zouden kunnen sneuvelen als gevolg van de draaiende wieken van de windmolens van boer Eddy Hoftijzer in Hengelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Soorten als de hop en de vleermuis zouden kunnen sneuvelen als gevolg van de draaiende wieken van de windmolens van boer Eddy Hoftijzer in Hengelo. © Jan van den Brink/ bewerking DG

Boer Eddy heeft ‘gewoon’ pech dat zijn windmolens niet mogen draaien: alle andere turbines mogen dat wél

Zeven vragenHet lijkt oneerlijk: terwijl kippenboer Eddy Hoftijzer uit Hengelo de twee gloednieuwe windturbines die hij voor 120.000 euro bouwde nog steeds niet mag aanzetten, draaien soortgelijke molens even verderop volop.

2 reacties

  • G.J.W Wassink

    2 maanden geleden
    Idioterie ten top. Je zult zulke buren hebben: diep triest. Helaas geldt hier het gezegde beter een goede buur dan een verre vriend niet en dat in de Achterhoek met zijn noaberschap
  • Ankie Bronckhorst

    2 maanden geleden
    Wat een rare regeling van de Provincie dat een aanvrager zelf moet beoordelen of hij een ontheffing Wn aanvraagt. De Provincie zal zoiets toch moeten beoordelen? Nu draaien er heel veel van die molens zonder ontheffing, maar omdat er nooit aan de bel getrokken is wordt daar niks aan gedaan, terwijl deze boer de pineut is. Deugt van geen kant, zoals zo vaak.