Volledig scherm
Bij een bedrijfsongeval in Toldijk is een man overleden. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Boer overlijdt na confrontatie met stier op boerderij in Toldijk

UpdateTOLDIJK - Bij een bedrijfsongeval aan de Holtslagweg in het buitengebied van Toldijk is maandagmorgen een man overleden. Het slachtoffer kwam om bij werkzaamheden op een boerderij.

Meerdere bronnen melden aan De Gelderlander dat de man is omgekomen als gevolg van een confrontatie met een stier. Hoe dat precies is gebeurd, is nog onbekend. Volgens omwonenden gaat het om de eigenaar van het vleesveebedrijf op de hoek met de Hoogstraat.

De politie bevestigt dat het gaat om de eigenaar van het bedrijf, dat ook een melkveetak heeft, maar wil de doodsoorzaak niet bevestigen. Exacte personalia van de man zijn nog niet bekend, slechts duidelijk is dat het een inwoner van Toldijk betreft.

Het ongeval is rond 09.00 uur gebeurd. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die kon even later rechtsomkeert maken. Ook ambulancebroeders hebben niets meer kunnen betekenen voor de man.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie), is niet betrokken bij het onderzoek omdat de bedrijfseigenaar het slachtoffer is.

Volledig scherm
Politie-onderzoek op het erf van de boerderij in Toldijk. © DG

Achterhoek