Brandweer ingezet om vissterfte te voorkomen

STEENDEREN - De brandweer is sinds zondagmiddag bezig om vissterfte te voorkomen in de Molenkolk bij Steenderen. Dat gebeurt op verzoek van de plaatselijke visvereniging.

Door de aanhoudende droogte is de Molenkolk nagenoeg drooggevallen. De vissen dreigen het loodje te leggen door zuurstoftekort.

De aanhoudende droogte is daar debet aan. De regenval van vorige week is niet voldoende om de waterstand in beken en kolken als de Molenkolk op peil te brengen.

Vanuit het stadje Bronkhorst word met behulp van een pomp water naar de Molenkolk gepompt om het water in de kolk weer aan te vullen. ,,We laten de pomp tot zondagavond laat staan, halen deze dan op en zetten hem maandag weer neer om daarmee de Molenkolk weer volledig te vullen”, laat een brandweerman weten.

Volledig scherm
De brandweer is Steenderen is sinds zondagmiddag 2 september bezig om vissterfte te voorkomen in de Molenkolk. © GinoPress
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    VELSWIJK - Drie gulden en veertig cent was het weekloon dat Bernhard de Vrugt in de jaren dertig van de twintigste eeuw verdiende bij de aanleg van de Zutphen-Emmerikse tram. Zijn schoondochter Diny de Vrugt-Driessen zag het artikel in De Gelderlander over twee mannen die hebben gezorgd dat er in Baak een stukje originele rails is teruggebouwd. Ze nam contact op met de redactie. ,,Ik heb nog originele foto's van de aanleg.’’ Wij zochten haar op.

Achterhoek