Volledig scherm
De brandweer gaat helpen om badeendjes naard e finish te krijgen bijd e badeendenrace in Bronkhorst. © Pedro Sluiter Foto

Brandweer Steenderen helpt 3.000 badeenden

BRONKHORST - De Brandweer Steenderen helpt de Lions Club Bronckhorst, organisator van de Badeendenrace op 2 september, uit de brand.

Door de lage waterstand is er momenteel geen stroming in de Groote Beek in Bronkhorst, waar de race plaatsvindt. Die stroming is noodzakelijk om de 3.000 badeenden van het startpunt naar de finish te krijgen. 

Vrijwilligers van het brandweerkorps uit Steenderen zijn tijdens de race daarom met brandweerslangen aanwezig om de badeenden richting de finish te stuwen. ,,Wij zijn daarvoor gevraagd door de Lions Club’’, vertelt Wilger Geurts, postcommandant van de Brandweer Steenderen.

Oppervlakteredders

De brandweer is er met een pompwagen en een waterkanon en een oppervlaktereddingsteam, bestaande uit twee oppervlakteredders. ,,Daarnaast zijn op de kazerne zes brandweerlieden aanwezig die dienst hebben. Onze tankwagen blijft ook gewoon op de kazerne. Mocht er zich op 2 september iets voordoen waar het oppervlaktereddingsteam bij nodig is, dan is dat jammer voor de Lions Club. Een zogenaamde eerste uitruk heeft natuurlijk prioriteit’’, zegt Geurts.

De opbrengst van de Badeendenrace gaat naar de vier openluchtzwembaden in Bronckhorst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blijft Intertoys in de Achterhoek en Liemers? ‘Zulke winkels moeten op zoek naar het gat in de markt’
    PREMIUM

    Blijft Intertoys in de Achterhoek en Liemers? ‘Zulke winkels moeten op zoek naar het gat in de markt’

    DOETINCHEM/WINTERSWIJK - De werknemers van vijf Intertoys-winkels in de Achterhoek en een in Zevenaar verkeren in grote onzekerheid. De winkelketen heeft uitstel van betaling aangevraagd en verwacht wordt dat zeker honderd van de vierhonderd vestigingen in Nederland gaan sluiten. Mocht dat in Doetinchem, Lichtenvoorde, Winterswijk, Aalten of Zevenaar gebeuren, dan valt er een gat in de regionale speelgoedbranche.

Achterhoek