Volledig scherm
Burgemeester Marianne Besselink. © DG

Bronckhorst is dé wandelgemeente van Nederland

HENGELO - De gemeente Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar 2018. In Ellens Restaurant in Zelhem verkoos de jury van de wandelkrant Te Voet Bronckhorst boven Goeree Overflakkee en Hilvarenbeek. 

De afgelopen weken stonden in het teken van de poll op de website van de wandelkrant. Vele inwoners en ondernemers/organisaties van de gemeenten zetten zich in om zoveel mogelijk stemmen te krijgen, met uiteindelijk een goed resultaat voor Bronckhorst, die de poll won. 

Volledig scherm
Krokussen en sneeuwklokjes bij kasteel Hackfort in het buitengebied van Vorden.

Daarnaast beoordeelde de jury de genomineerde gemeenten ter plaatse. In Bronckhorst werd onder andere de 15 kilometer lange Hackfortse Enkroute rondom Vorden gewandeld. Tom Kooiman is verslaggever van wandelmagazine Te Voet en liep de route. ,,Bronckhorst heeft gewonnen vanwege het fantastische coulisselandschap. Na iedere bocht is het uitzicht anders."

Burgemeester Marianne Besselink is erg blij met de onderscheiding: ,,We hopen dat veel wandelliefhebbers nu de weg weten te vinden naar Bronckhorst, met alle pracht en praal die onze gemeente te bieden heeft.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek