ANP Bas Czerwinski
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Bas Czerwinski

Bronckhorst wil twaalf windmolens en een groot zonneveld om energieneutraal te worden

HENGELO - De gemeente Bronckhorst kiest voor twee windparken van minimaal zes hoge windmolens en één groot zonnepark van meer dan tien hectare. Dat zonnepark moet in het zuidoosten van de gemeente, in het gebied Veldhoek-Halle komen. Dat staat in de Routekaart Energie Neutraal Bronckhorst 2030! die het college van B en W deze week heeft aangenomen.

17 reacties

 • H Thuss

  2 jaar geleden
  Van de wind kun je niet leven zeiden ze vroeger, als je grondeigenaar bent en zo,n reuze windmolen op je grond laat neer zetten, kun je van de vergoeding die je er voor krijgt heel leuk leven.
 • Waamelink

  3 jaar geleden
  Hou toch op met die klimaatdrammerij Een windmolen kost per stuk per jaar € 500.000 aan subsidie, Milieurendement 0! Het zijn wel onze belastingcenten Stop die Groen Linkse waanzin en zeker de wethouder Weg er mee !!!
 • Flupske

  3 jaar geleden
  Waarom zoveel kostbare landbouw & natuurgrond opofferen, de omgeving zo ernstig aantasten en grote overlast te bezorgen voor omwonenden als er ook veel betere alternatieven zijn, zoals kernenergie: 1 kerncentrale levert net zoveel stroom als 400km2 (60.000 voetbalvelden) aan zonnepanelen of 10 duizend (!) windmolens. Ook als de zon niet schijnt en/of het windstil is. Stop toch met deze inefficiënte waanzin die zogenaamd beter is voor het milieu.
 • IkkeDeOrginele

  3 jaar geleden
  Plaats je ze dan ook IN je eigen dorp?
 • IkkeDeOrginele

  3 jaar geleden
  Eerst een windmolen op het dorpsplein plaatsen...... Als daar oprecht draagvlak voor is mag je verder kijken. Wil je geen molen IN het dorp omdat die geluidsoverlast of ander ongemak veroorzaakt... zadel dan de buitengebiedbewoners er ook niet mee op. Besef wel, als je er geen in het dorp wilt, maar wel in het buitengebied, dan ben je als dorpsbewoner zelf de grootste NYMBY. Denk daar maar eens goed over na. 

Achterhoek